Rivningsbeslutet klubbat – Malmö stadion ersätts av nytt idrottsområde

Publicerad

Malmö stadion kommer att rivas och ett nytt idrottsområde med multihall och aktivitetstorg kommer att ta form på stadionområdet.

Under onsdagen togs det formella beslutet för etapp två i det nya idrottsområdet vid Malmö Stadion.

– Här kommer bland annat byggas en multihall, ett aktivitetstorg och annan verksamhet som har koppling till idrott och hälsa, säger Katrin Stjernfelt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Ett samarbete är också inlett med Malmö FF och en avsiktsförklaring gör att fotbollsklubben nu kan växa i det nya området.

– För oss är det här jätteviktigt. Vi har ju börjat med flick- och damverksamhet och när vi nu växer så behöver vi ytterligare ytor, säger Niclas Carlnén, vd för Malmö FF.

Gamla stadion rivs

Malmö stadion invigdes i samband med fotbolls VM 1958. Om två år börjar den norra läktaren rivas till förmån för den nya multihallen i områdets andra byggetapp. Därefter rivs även den södra delen.

– I ett etapp tre kommer vi att få se en ny isträningsanläggning och vi tittar på en ny simarena, säger Katrin Stjernfelt Jammeh.

Se mer om planerna i inslaget ovan.

– Vi har ingått en avsiktsförklaring med MFF angående det nya stadionområdet, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh och skakar hand med Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson. Foto: Linda Ekström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.