Åsa Wiberg fick Zlatan att skratta en hel del med sin bild. Fotbollsstjärnan valde att dela den på Instagram. Foto: TT/Instagram

Bilden som fick Zlatan att skratta

Uppdaterad
Publicerad

SVT-medarbetaren Åsa Wiberg har skapat bilden på Zlatan som ”säljer grejor” och den har nu fått stor spridning på sociala medier. Den nådde fotbollsstjärnan och han skrattade nog en hel del innan han delade den på sitt Instagram-konto.

På tisdagsmorgonen fick Åsa ett meddelande av sin vän, som berättade att Zlatan Ibrahimovic lagt upp bilden.

– Det är jätteroligt. Jag blir så glad att han har självironi och det är väldigt generöst att han lägger ut det.

Foto: Skärmdump Instagram

Åsa Wiberg berättar att hon brukar göra den här typen av bilder. Idén fick hon på midsommardagen när hon såg en stillbild från Ingmar Bergman-filmen ”Det sjunde inseglet”, med den klassiska scenen med ”Döden”. Hon kom då tänka på Zlatan, som på senare tid synts till väldigt mycket på tv när han gör reklam för flera olika varumärken.

– Han säljer ju väldigt mycket just nu och jag kom tänka på alla försäljare man träffar på under semestern. Jag la upp bilden på facebook och där kommenterade en kompis att den borde spridas vidare. Väldigt snabbt fick den stor spridning.

På Instagram kan man kommentera, har du gjort det?

– Jag ville kommentera, men det gick inte. Han har för många följare. Men det räcker med att han har sett den och tyckte att det var roligt, säger Åsa Wiberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.