Två personer fick föras till sjukhus efter att en bilförare avsiktligen kört på flera personer i centrala Kristianstad. Foto: Jens Christian

Bilförare körde på fotgängare i Kristianstad

Publicerad

Mitt i centrala Kristianstad gick en bilförare till attack mot fotgängare. Efter flera påkörningar har två personer förts till sjukhus.

En man körde i natt på flera personer på Östra Boulevarden i Kristianstad. Enligt polisen ska bilföraren ha gjort flera försök innan han kört på en kvinna och en man i 25-årsåldern. Mannen hamnade under bilen, varpå bilföraren gjorde ytterligare ett försök att köra på någon innan han flydde från platsen.

– Två personer är förda till sjukhus, säger Stephan Söderholm, polisens presstalesperson i region Syd.

Enligt Region Skåne är mannen allvarligt skadad och kvinnan lindrigt skadad efter händelsen.

Många vittnen

Flera personer blev vittne till händelsen, som polisen rubricerar som grov misshandel.

– Vi har hört ett stort antal vittnen och det finns även övervakningskameror i området som vi ska se över materialet från, säger Stephan Söderholm till SVT Nyheter Skåne.

Brottsplatsen spärrades av i drygt en timma för bevissäkring. Ingen misstänkt är ännu gripen för dådet, och enligt Stephan Söderholm är motivet till brottet okänt.

– Om det finns någon bakgrund som att det till exempel varit ett bråk innan, det vet jag inte. Man jobbar för högtryck just nu med detta i Kristianstad, men i nuläget finns det ingen frihetsberövad, säger han.

Söker fordonet

På sin hemsida uppger polisen att de arbetar med att fastställa vad det var för fordon samt vem personen är som körde bilen. Man efterlyser också vittnen som kan ha information eller upplysningar om händelsen.

Enligt TT är polisens arbetshypotes att ett bråk ligger bakom.

– Vi ser inga terrorhandlingar i det här alls. Detta är en isolerad händelse. Några människor har blivit ovänner och så har det mynnat ut i detta, säger Robert Loeffel, polisens pressinformatör i polisområde sydvästra Götaland till TT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer