Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I videoklippet får du följa med ut i bigården där det blivit dags för den årliga invintringen. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Biodling ska bygga broar på Gamlegården

Uppdaterad
Publicerad

På Gamlegården i Kristianstad samlas fem afghanska män för att ägna sig åt biodling. De deltar i ett ABF-projekt som är tänkt ska fungera som en positiv kraft på Gamlegården.

Varje vecka träffas gruppen, som i vanliga fall består av 12 deltagare av olika nationaliteter, i en bigård som de själva byggt upp i utkanten av Gamlegården. Till sin hjälp har de cirkelledaren Kerstin ”Sassa” Jönsson som lär dem allt hon kan om biodling.

– Jag har deltagit i Sassas projekt i två år för att lära mig om biodling. Det är mycket intressant och spännande, säger Sayed Mahboob, en av deltagarna.

– Att bygga broar. Folk ska känna att det händer positiva grejer här ute – och det gör det ju hela tiden fastän det inte uppmärksammas så mycket, säger Kerstin ”Sassa” Jönsson om syftet med projektet.

Projektet genomförs med stöd från ABF, Hyresgästföreningen och kommunala bostadsbolaget ABK.

I videoklippet får du följa med ut i bigården där det blivit dags för invintring av bina.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer