Polisen spärrade av ett större område i Gamlegården under söndagskvällen. Foto: Johan Nilsson/TT

Bråk på Gamlegården i Kristianstad – en person allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Ett större bråk bröt ut i stadsdelen Gamlegården i Kristianstad under söndagseftermiddagen. En skadad man i 30-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans. En person i 50-årsåldern har gripits.

Larmet kom vid 16-tiden. Då fick polisen in samtal om ett pågående bråk mellan flera personer på Göingegatan. På platsen anträffades en person som var knivskuren eller stickskadad. Region Skåne uppger att mannens skador är allvarliga. Enligt polisen finns det uppgifter om att fler personer kan ha skadats i bråket.

– Det baserar sig på att flera personer ska ha varit inblandade i bråket, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen.

Polisen arbetar med hundpatrull på platsen och har spärrat av ett område i väntan på kriminalteknikernas brottsplatsundersökning. Vid 18-tiden meddelade polisen att en misstänkt man i 50-årsåldern var gripen. Händelsen rubriceras som misstänkt mordförsök.

– Det handlar inte om något slumpmässigt påhopp. Vi har en tes, men det är inget jag kan kommentera närmare just nu, säger Rickard Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.