Polis på plats. Foto: Mikael Nilsson

Man död efter knivbråk i Kävlinge – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern dog efter att ha blivit knivskuren i samband med ett bråk i centrala Kävlinge under tisdagskvällen. Två misstänkta personer har anhållits och polisen söker nu efter fler misstänkta.

Under onsdagen anhölls ytterligare en person, misstänkt för mord efter att en man i 40-årsåldern avlidit i ett knivbråk i Kävlinge på tisdagskvällen. En person är sen tidigare anhållen, misstänkt för mordet.

Polisen larmades på tisdagskvällen strax efter 18-tiden till Nordanväg i centrala Kävlinge efter att det inkommit samtal om ett bråk utomhus.

– Det är ett antal personer som iakttagit bråket. Vi skickas till platsen efter uppgifter om en skadad person som nu är förd med ambulans, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral i Syd.

Två misstänkta anhållna

När polisen kom till platsen påträffas en skadad man i 40-årsåldern med allvarliga stickskador. Senare samma kväll vid 22.30-tiden kunde polisen bekräfta att mannen avlidit tillföljd av skadorna och att brottsrubriceringen nu ändrats från mordförsök till mord.

Utredningen fortsätter med bland annat förhör av de frihetsberövade personerna, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen. Det finns ett flertal misstänkta i utredningen.

Vad som ska ha utlöst bråket vill polisen inte kommentera mer än att man tror att det rör sig om flera inblandade.

På grund av förundersökningssekretess vill kammaråklagare Pernilla Trimell inte lämna någon mer information om utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.