Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kraftig brand rasar i tågstationsbyggnaden i Lund. Branden bröt ut i samband med att ett kafé vid stationen utsatts för ett misstänkt brandattentat. I klippet berättar insatsledare David Palm om branden.

Brandattentat på kafé vid tågstation i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Ett kafé vid järnvägsstationen i Lund utsattes för ett misstänkt brandattentat under natten mot fredagen. Ett stort räddningspådrag har skickats till platsen.

Branden bröt ut vid 03.30-tiden i samband med att ett kafé vid stationen utsatts för ett misstänkt brandattentat. Enligt polisen har det funnits iakttagelser

– I samband med branden så ser man två personer som springer, det är oklart om det har med branden att göra, säger Sara Andersson, presstalesperson på polisen.

Boende i området talar om en explosion i samband med att branden bröt ut.

– Jag vaknade av en riktigt kraftig smäll. Jag förstod att det inte handlade om fyrverkerier, säger Camilla Bjerke, som bor vid torget intill stationsbyggnaden, till TT.

Grov mordbrand

Ingen person har skadats, räddningstjänsten arbetar fortsattunder förmiddagen på platsen för att släcka branden.

– När vi kom fram brann det i cafét i bottenplan, men även upp i taket, säger insatsledare David Palm till SVT Nyheter Skåne.

Polisens tekniker kommer att påbörja sitt arbete så fort byggnaden har svalnat.

– Inget tyder på en naturlig orsak till branden och vi rubricerar händelsen som grov mordbrand, säger Sara Andersson, presstalesperson på polisen.

Buss- och tågtrafik påverkas

Branden påverkar buss- och tågtrafiken genom Lund C med förseningar och spårändringar, enligt Skånetrafiken.

Larmet kom in vid 03.30-tiden. Räddningstjänsten bedömer att insatsen kommer att pågå i flera timmar.

Ingen är ännu gripen enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.