• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: Fredrik SvenningssonVisa alla (4)
Visa alla (4)

Branden på boende för nyanlända misstänks vara anlagd

Vid 21:30-tiden på onsdagkvällen började det brinna kraftigt i ett boende för nyanlända i Snårestad utanför Ystad. Byggnaden totalförstördes.

Hittills har ingen naturlig förklaring kunnat hittas till branden. Därför utreds händelsen just nu som misstänkt grov mordbrand.

– En förundersökning har inletts och en teknisk undersökning kommer att genomföras, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Brandplatsen är avspärrad och det kommer att dröja innan någon undersökning kan göras eftersom att det fortfarande brinner på sina håll i byggnaderna.

Branden fick ett häftigt förlopp. Polis och räddningstjänst larmades vid 21:30, mindre än en timma senare var byggnaden helt övertänd. Ett stort antal styrkor från räddningstjänsten bekämpade branden under natten. Fortfarande på torsdagsmorgonen på pågick eftersläckningsarbete, men byggnaden är totalförstörd.

36 boende utrymda

Alla boende tog sig ut ur huset. En av dem berättar för SVT:s utsände Mikael Nilsson att utrymningen gick lugnt och smidigt.

– De ska ha haft en brandövning så sent som för en vecka sedan, säger Mikael Nilsson. Så de var väl förberedda.

Foto: Fredrik Svenningsson

Det är ett vandrarhem i Snårestad som har eldhärjats. Byggnaderna fungerade tidigare som asylboende men har på senare tid hyrts ut till nyanlända.

De boende, totalt 35 personer, evakuerades under natten till annat boende i Ystads kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer