Bröder lämnar Lasse Stefanz

Publicerad

Två av originalmedlemmarna i Lasse Stefanz, Lasse och Hasse Sigfridsson, lämnar bandet.

Efter Melodifestivalen 2011 tvingades saxofinisten Hasse Sigfridsson ta en timeout från bandet på grund av en blodsjukdom. När han nu väljer att sluta fattar hans bror samma beslut.

Därmed sätts om inte punkt så åtminstone ett kraftigt skiljetecken för en av de längsta karriärerna i svensk dansbandshistoria. Lasse Stefanz grundades 1967 i Gärds Köpinge utanför Kristianstad av just bröderna Sigrfidsson och Olle Jönsson.

I ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen tackar Olle Jönsson och Christer Eriksson för det långvariga nära samarbetet.

– Det är en stor ära att få säga ett mäkttigt tack för de många ljuva åren, skriver de.

Bröderna Sigfridsson ersätts av Henrik Wallin och Joachim Svensson.

Fakta Lasse Stefanz

Visa

Lasse Stefanz, tidigare Lasse Stefans, är ett countryinfluerat dansband bildat 1967 i Kristianstad av Hans Sigfridsson (gitarr, saxofon, kör), Lars Sigfridsson (bas, sång) och Olle Jönsson(sång). Senare har även J Christer Ericssson (gitarr), Anders Pettersson (keyboard, dragspel, kör) och Gunnar Nilsson (trummor) tillkommit, den sistnämnde efter att Jönsson gjorde en handledsoperation. Christer Ericsson skriver även många av bandets låtar. Bandet medverkade i Melodifestivalen 2011 med melodin ”En blick och något händer”, som tävlade i Malmö, men åkte ur.

Källa Wikepedia

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer