Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föraren, en man i 60-års åldern, misstänks kört drograttfull och vält cyklar på Davidshall i centrala Malmö. Foto: Tomas Olsson/SVT

Busskrock i centrala Malmö – förare misstänks för drograttfylleri

Uppdaterad
Publicerad

På Davidshall i centrala Malmö körde en buss in i ett cykelställ under torsdagsmorgonen. Föraren misstänks vara drogpåverkad.

– Ingen har kommit till skada. Vi är kvar på platsen och pratar med vittnen och föraren, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisen.

Lägesbilden kring vad som hänt är fortfarande grumlig enligt polisen men bussen körde av vägen in i ett cykelställ och ett trafikljus.

Föraren är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik samt rattfylleri under påverkan av narkotika. Föraren har fått följa med för vidare provtagning.

Föraren tagen ur tjänst

Bussoperatören Nobina ska nu utreda händelsen och gå till botten med vad det är som har hänt.

– Vi ser allvarligt på händelsen. Föraren är tagen ur tjänst tills vi vet mer, säger Malin Säker på Nobinas presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.