Norrsken över Scaniaparken i Malmö i mars 2015. På lördagskvällen kan fenomenet dyka upp igen. Foto: Johan Nilsson / TT

Chans till norrsken över Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Om det blir klart väder under lördagskvällen kan norrsken eventuellt skådas över södra Sverige. Detta på grund av en kraftig solstorm.

DR Nyheter berättar att det i delar av Danmark finns möjlighet att se norrsken under lördagen. De skriver att möjligheten är som störst runt 22-tiden, om vädret är klart.

– Det verkar bli klart väder i södra Sverige under kvällen och om det är möjligt i Danmark, har även vi goda chanser att få se norrsken, säger SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret.

Enligt henne är det inte helt ovanligt med norrsken även i de södra delarna av landet, och att det styrs av aktiviteter på solen.

– Är det kraftiga explosioner kan det synas ända ner till Tyskland. Det verkar vara någon typ av explosioner på solen nu, vilket är bra om man vill se norrsken, säger Jannicke Geitskaret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.