Ann-Christine Wesser Ingels är frilansmusiker och oroas över hur hon ska få ekonomin att gå ihop om evenemang fortsätter att ställas in för en lång tid framöver.

Corona-krisen slår hårt mot frilansare

Uppdaterad
Publicerad

Oron över coronavirusets effekter är stor. Inte minst bland musiker som är beroende av en levande scen. Varje inställd föreställning kan innebära ett stort ekonomiskt avbräck.

– Om det fortsätter månad efter månad har inte vi någon inkomst, säger sångaren Ann-Christine Wesser Ingels, som bor i Annelöv utanför Landskrona.

Ann-Christine Wesser Ingels har arbetat som klassisk sångare på frilansbasis i sjutton år. När evenemang efter evenemang nu ställs in har hon svårt att svara på hur det blir i framtiden för hennes egen del. 

– Som egenföretagare kan det i vanliga fall vara ganska svårt att få ekonomin att rulla, säger Ann-Christine Wesser Ingels och tillägger:

– Efter så här många år har jag ändå fått det att gå ganska bra. Men blir det ett fullständigt stopp i flera månader blir det inte lätt med skatt och sociala avgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.