Rasmus Skovgaard, polis, och Johnnie Müller,säkerhetschef på Kastrup, höll pressträff på Köpenhamns flygplats under söndagen. Nu ökar polisens närvaro på Kastrup. Foto: Arkiv: TT/Johan Nilsson

Ökad polisnärvaro på Kastrup

Uppdaterad
Publicerad

I ett pressmöte under söndagen uppmanar den danska polisen att alla turister som landar på Kastrup ska följa riktlinjerna från den danska regeringen.

– Vi har haft stora problem med att få passagerare att följa de regler som införts, säger Rasmus Skovgaard, polis i Köpenhamn.

Den danska regeringen har infört strikta riktlinjer kring vad som gäller vid folksamlingar i Danmark – man ska hålla avstånd till varandra och man ska inte infinna sig i folksamlingar på över tio personer. Dessa riktlinjer gäller även på Kastrup – Köpenhamns flygplats.

– Folk struntar i våra regler och därför ökar vi vår närvaro på flygplatsen. Vi kommer att använda megafoner för att sprida budskapet, säger Rasmus Skovgaard, polis i Köpenhamn, under presskonferensen.

Coronapandemin

Polisen har en tät dialog med personalen på flygplatsen. Och nu ska alla piloter, i de flygplan som landar på Kastrup, uppmana alla passagerare att sitta kvar i planet till dess att bagaget har börjat rulla på bandet inne i ankomsthallen.

Fler varningsskyltar kommer att sättas upp inne på Kastrup med budskapet att man ska hålla ett avstånd till varandra.

– Att vi ökar närvaron på flygplatsen kan verka strängt – men det måste vi göra om man inte efterlever våra krav under coronatider, säger Rasmus Skovgaard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet