”De är som fjärilar”

Uppdaterad
Publicerad

Under en tioårsperiod har konstnären och bildläraren Bruno Karlsson målat av sina elever. Nu ställer han ut sina porträtt och det är en färsprakande beskrivning av dagens ungdomsgeneration.

– Jag ser generationen som en samling fjärilar. Det är olikheterna ur koloristisk och psykologisk synvinkel jag har velat fånga, säger Bruno Karlsson.

Eleverna kommer från gymnasieskolorna Sankt Pauli, Heleneholm och Malmö Latin. 125 oljemålningar har det blivit plus teckningar och akvareller.

 – Jag tyckte det var spännande att vara med. Och resultatet blev jättebra, säger Robin Földvary, en av de avbildade eleverna.

Donerat målningarna

Målningarna har Bruno Karlsson donerat till Malmö stad. De ska efter utställningsperiodens slut hängas upp på de tre gymnasieskolorna.

 – Vi kommer att ta väl hand om målningarna, och hänga upp dem på vår skola, säger Peter Pripp, rektor på Heleneholms gymnasium.

Utställningen pågår till den 19 oktober i Stadshuset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.