På Möllevångstorget samlades idag ett tjugotal proteströkare. Foto: Edina Halilovic

De protesterar mot rökförbudet

Uppdaterad
Publicerad

På Möllevångstorget i Malmö samlades idag en grupp proteströkare för att visa sitt missnöje över det totala rökförbudet på uteserveringar.

– Jag vet att det är farligt att röka, det står på paketen. Jag känner till människor som lidit av att röka cigaretter, men vi tycker att det hör ihop med en kopp kaffe eller en öl på en uteservering och vi tycker att det har gått för långt, säger Niklas Qwarnström, som arrangerat dagens protest på Möllevångstorget.

I ett hörn av torget ställde han tillsammans med ett tjugotal andra rökare upp bord och stolar. Där satte de sig för att dricka kaffe och röka, och Niklas Qwarnström kallar det för en fredlig demonstration mot rökförbudet på uteserveringar.

– Det är typiskt PK-Sverige att förbjuda rökning på uteserveringar, det är utomhus, säger Alicia Wildhe, som också anslöt sig till proteströkarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.