Louise Folkesson har sin dotter på skolan som hotades. Foto: Privat/Bromölla kommun

Förälder: ”De sa att det rörde hot om skolskjutning”

Publicerad

Louise Folkesson lämnade som vanligt sin dotter som går på lågstadiet, Dalaskolan norra i Bromölla, på torsdagsmorgonen. Lite senare ringde skolan om att hon skulle hämta dottern på grund av hot om skolskjutning.

– Sådant här är ju inget man kan förbereda sig på och jag visste ju inte vad som väntade mig utan satte mig bara i bilen, säger Louise Folkesson.

”Jättetrauma”

Hon berättar att hon inte riktigt minns bilturen till skolan men att hon där möttes av flera rödgråtna barn.

– Min dotter är väldigt känslig och det här blev ju ett jättetrauma för henne.

Louise Folkesson berättar att alla elever och föräldrar fick informationen att det hade kommit hot mot skolan på sociala medier under onsdagen och att hoten ska ha handlat om att någon skulle komma till skolan och skjuta.

Under kvällen och natten har en elev på högstadiet omhändertagits efter en husrannsakan, misstänkt för förberedelse till mord.

Först på torsdagsmorgonen fick rektorn och lärarna vet vad som hänt.

– Lärarna var ju också väldigt skakiga och rädda men ändå lugna mot barnen. De skötte det jättebra, säger Louise Folkesson till SVT Nyheter Skåne.

Skola igen

Troligen blir det skola som vanligt under fredagen igen. Men Louise Folkesson tänker att hon får vänta och se om hennes dotter klarar av att gå till skolan imorgon.

– Hon blev ju så rädd och trodde att det var ett terrorattentat.

De har kramats mycket sen de kom hem och pratat, men det kommer att ta lång tid innan tryggheten är tillbaka tror Louise. Dottern har några kompisar på besök och de har också pratat mycket.

– Det känns obegripligt att något sådant här ska hända i lilla Bromölla, säger Louise Folkesson.

Även den intilliggande skolan Dalaskolan södra fick stänga efter hoten. Rektor Elisabeth Berglund vill dock inte kommentera hoten mot skolorna och hänvisar till kommunens pressavdelning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer