Vid detonationen i Malmö sent på fredag kväll fick lokalen och byggnaden materiella skador men inga personer har skadats, enligt polisen. Foto: Mikael Nilsson

Explosion i Malmö – ingen person skadades

Uppdaterad
Publicerad

Polisen blev sent på fredag kväll larmad till Värnhem i Malmö efter en hög smäll. När polisen kom till området fick de ny information om att något detonerat i anslutning till en lokal. På morgonen anhölls en misstänkt för dådet.

Lokalen och byggnaden hade fått materiella skador men inga personer har skadats, skriver polisen på sin hemsida.

Det första larmet kom in till polisen vid klockan 23. Kriminaltekniker och polisens nationella bombskydd kallades till platsen.

På lördagsmorgonen uppgav polisen vid 06.35 att nationella bombskyddet och kriminaltekniker var klara med sitt arbete på brottsplatsen. Avspärrningarna hävdes strax efter 05-tiden.

En anmälan har upprättats gällande allmänfarlig ödeläggelse. Polisen vill få in tips om iakttagelser som kan ha med händelsen att göra.

Vid 07.40-tiden uppgav polisen att en man i 20-årsåldern togs in under förhör under morgonen. Han är nu misstänkt för brott och är anhållen. Polisen lämnar inte ut fler uppgifter i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.