Polisen spärrade av kring Munkhättegatan på Lindängen i Malmö efter en detonation på onsdagskvällen. Foto: TT/Johan NilssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Detonation på Lindängen – område spärrades av

Uppdaterad
Publicerad

Någon form av detonation inträffade vid 18-tiden i Malmöstadsdelen Lindängen. Ett större område spärrades av, men polisens bombskyddsgrupp undersökte under kvällen platsen utan att hitta något föremål som kan betraktas som farligt.

Polisen ledningscentral fick på onsdagskvällen flera samtal om en hög smäll med efterföljande rökutveckling i en byggnad på Munkhättegatan.

– Vi har vittnesuppgifter om att ett föremål kastats upp på ett tak, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist till SVT Nyheter.

Gjorde fynd

Polisens nationella bombskydd och kriminaltekniker kallades till platsen. Vid sin undersökning av taket gjordes fynd som sätts i samband med en detonation, dock inte av sådan art att det ansågs utgöra någon fortsatt fara. 

”Uppgifter om fyndet eller fynden kan med hänvisning till pågående förundersökning i nuläget inte lämnas” heter det på polisens websida.

Trafiken stoppades

Ett större område fick spärras av samtidigt som Munkhättegatan stängdes för trafik från Lindängsplan till Lindängsvägen, men senare på kvällen kunde samtliga avspärrningar hävs.

Det finns inga uppgifter om personskador. Polis på plats kunde inte heller konstatera någon materiell skada på byggnaden eller dess tak.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer