Foto: TT/Johan Nilsson

DNA-test friade misstänkt våldtäktsman

Uppdaterad
Publicerad

Den 38-årige man som greps och anhölls i fredags misstänkt för två grova våldtäkter har släppts igen. DNA-prov visar att han inte är den skyldige.

Mannen var misstänkt för två grova våldtäkter som skedde i Malmö i maj och juni i år. I båda fallen handlade det om överfall där gärningsmannen använt sig av mycket våld.

Polisen var mycket angelägen om att få tag på mannen och gick ut med en så kallad fantombild. Efter det greps 38-åringen och han anhölls. Men på söndagsmorgonen kom resultaten från DNA-topsningen – och de visar att mannen är oskyldig.

– Resultaten av DNA-analyserna var negativa, vilket innebär att vi nu med säkerhet vet att det inte är den gripne 38-årige mannen som är den skyldige. Jag har nu på morgonen avskrivit alla misstankar mot mannen och försatt honom på fri fot, säger förundersökningsledaren kammaråklagare Ola Lavie på Malmö åklagarkammare i ett pressmeddelande.

– Nu arbetar vi vidare med det vi har i utredningen och tar gärna emot fortsatta tips från allmänheten som kan hjälpa oss att komma vidare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.