Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis kallades till en restaurang i Malmö på torsdagskvällen efter att en person hittats livlös. Eftersom det inte går att utesluta brott har en mordutredning inletts. Foto: Mikael Nilsson

Död person hittad på restaurang i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En person hittades på torsdagskvällen död på en restaurang i centrala Malmö. Polisen har inlett en utredning om mord.

Polisen skickades till platsen klockan 19.22 efter att en livlös person anträffats i ett utrymme som tillhör restaurangen. Personen konstaterades sedan avliden.

– Man ska läsa det som att det inte är ett restaurangutrymme där man sitter och äter, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen till TT.

Utreder för säkerhets skull

Polisen kan inte utesluta brott och en förundersökning om mord har inletts, men enligt polisendet är inte säkert att det har skett ett brott.

– Man rubricerar det som man gör för säkerhets skull, sa Sara Andersson, polisens presstalesperson, under fredagsmorgonen.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning.

Det finns inga uppgifter om att någon är gripen eller misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.