Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eleverna Hilda Kajrup, Fanny Hende, Sanna Karinsdotter Pålsson och Sophie Andersson går alla i ES19E på Malmö latinskola. På tisdagsmorgonen samlades de i kyrkan för att söka tröst. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Elev: ”Känns inte som att man kan gå tillbaka till skolan”

Uppdaterad
Publicerad

Flaggan vajade på halv stång på Malmö latinskola på tisdagsmorgonen. SVT Nyheter Skåne träffade några av skolans elever som sökt tröst i Sankt Pauli kyrka strax intill skolan. De försöker nu att förstå det ofattbara som hänt.

Hör eleverna berätta i klippet ovan.

Det är dagen efter skolattacken då två lärare dödades. En 18-årig elev är anhållen misstänkt för mord. 

– Det är jobbigt att man känner alla som är inblandade. Det känns inte som att man kan gå tillbaka till skolan efter detta. Att gå i de korridorerna. Jag såg ingenting, men att veta att man var på skolan när det hände, säger Sanna Karinsdotter Pålsson, elev på Malmö latinskola.

Kände ni lärarna som dödades?

– Ja, det gjorde vi, säger Sanna Karinsdotter Pålsson.

Flera elever var på plats när SVT besökte kyrkan.

– Sånt här händer annars bara i filmer. Sånt här händer inte i verkligheten. Och alla bilder man såg när polisen springer in i skolan, det är min skola. Det är där jag har glädje, det är min trygghet där. Det är jättekonstigt, säger Fanny Hende, elev på Malmö latinskola.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skoldådet i Malmö

Mer i ämnet