Claes-Arne Hermansson, chef för utredningssektionen för grova brott i Malmö. Foto: TT/Johan Nilsson

Misstänkt kidnappare i Malmö greps av polis – ska ha krävt miljoner i lösensumma

Uppdaterad
Publicerad

En person har anhållits för människorov i Malmö. Kidnappningen ska ha skett natten till fredag förra veckan, då en man fördes bort. Enligt Sydsvenskan krävde kidnapparna flera miljoner kronor i lösensumma.

Den kidnappade återfanns mer än ett dygn senare under lördagskvällen, uppger polisen på sin hemsida. Samma kväll greps den nu misstänkta personen, som anhållits.

Under måndagsmorgonen hölls en presskonferens, men polis och åklagare vill inte berätta mer detaljer kring händelsen.

– Det jag kan säga är att vi har jobbat dag och natt sedan i fredags och att vår inriktning har varit att rädda liv, sa Claes-Arne Hermansson, chef för utredningssektionen för grova brott.

Mycket förtegen

Den kidnappade klarade sig också undan med livet i behåll. Polisen säger att det rör sig om en man i 30-årsåldern. Mer vill man inte avslöja. Inte heller vill man säga någonting om den person som sitter anhållen.

– Det kan finnas fler som ligger bakom det här och därför vill vi inte berätta så mycket i det här skedet, sa Claes-Arne Hermansson.

Polisen inriktar sig nu på att säkra teknisk bevisning och man letar ”på olika ställen”. Den kidnappade mannen sägs vara medtagen, men mår ändå efter omständigheterna bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.