En skadad efter misstänkt mordförsök på bowlinghall i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Polis och ambulans larmades till en bowlinghall på Tredje avenyn i centrala Hässleholm strax efter klockan 9 på onsdagsmorgonen. En okänd man tog sig in i hallen och agerade våldsamt mot personalen. En person uppges vara skadad och är förd till sjukhus.

Polis på plats grep den misstänkte gärningsmannen som är en man i 30-årsåldern.

– Vi utreder det här som ett försök till mord och platsen är avspärrad, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist, till SVT Nyheter Skåne.

Bowlinghallen är avspärrad i väntan på eventuell teknisk undersökning. Polispatrull är på plats och håller förhör med vittnen.

Förd till sjukhus

Den skadade är förd till sjukhus med ambulans med förmodade stick eller skärskador. Skadeläget är i övrigt oklart.

– Vi kommer inte gå ut med några detaljer om vad som hänt eftersom det pågår en utredning om misstänkt mord, säger Rickard Lundqvist.

Den gripne mannen är även misstänkt för att ha skurit sönder däck på en bil som stod parkerad utanför en livsmedelsaffär i närheten av bowlinghallen tidigare på onsdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.