En person död på kommunalt boende i Kristianstad efter att ha smittats av coronavirus. Foto: Elaine Thompson/AP/TT

En coronasmittad person död på äldreboende i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstads kommun skriver i ett pressmeddelande att en person på ett av kommunens äldreboenden har avlidit efter att ha smittats av coronavirus.

– Personen hade influensasymptom och blev plötsligt sämre, säger Camilla Gärdebring, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen i Kristianstad.

Kommunen arbetar nu för att minimera smittspridningen enligt rådande lagstiftning och rekommendationer och säger till SVT att det i dagsläget inte finns några fler fall av konstaterad smitta på kommunens äldreboenden.

– Det är alltid sorgligt när en person avlider och mina tankar går till de anhöriga. Vi jobbar förebyggande med att informera alla övriga boende, deras anhöriga samt berörd personal. Vi är förstås jätteledsna över att det här har hänt, säger Camilla Gärdebring, förvaltningschef.

Medelåldern bland de boende är 86 år på Kristianstads kommuns äldreboenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.