Filmen visar två misstänkta gärningsmän på cykel efter mordet på Jaafar vid Möllevångstorget den 9 november.

En man häktad för mordet på 15-årige Jaafar

Uppdaterad
Publicerad

En man har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet på 15-årige Jaafar Mohammad Ibrahim i Malmö i november förra året. Jaafar sköts ihjäl utanför en pizzeria på Möllevången, och ytterligare en jämngammal kille skadades svårt.

Under fredagen blev en man i 20-årsåldern häktad för misstänkt för mordet på 15-årige Jaafar och för försök till mord på hans jämngamla kamrat. Åklagare Magdalena Tesfai har inte velat lämna några kommentarer gällande häktningen.

Endast en av tre gripna misstänks för mord

Tidigare i veckan greps tre personer misstänkta för mordet, efter att ha varit anhållna i sin frånvaro. Två av dem begärdes senare endast häktade för narkotikabrott.

– Såsom utredningen ser ut just nu har jag beslutat att gå vidare med häktningsframställan avseende mord och mordförsök beträffande endast en av de misstänkta, som är misstänkt på sannolika skäl. Misstankarna mot de övriga två kvarstår. De begärs häktade såsom på sannolika skäl misstänkta för narkotikabrott, skrev åklagare Magdalena Tesfai i ett pressmeddlande tidigare i veckan.

Förundersökningen kommer nu att fortsätta med bland annat förhör och tekniska analyser.

Två personer flydde på cykel

I en film som SVT Nyheter tidigare har publicerat syns två personer fly på cyklar från mordplatsen strax efter att skotten avfyrats mot 15-årige Jaafar och hans jämnårige kamrat, på kvällen den 9 novemeber.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.