Brand i villa i Borrby Foto: Mikael Nilsson

Kvinna avliden i kraftig brand i bostadshus i Borrby

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 90-årsåldern har avlidit i en kraftig villabrand i Borrby, sydväst om Simrishamn. Rökdykare hittade den livlösa kvinnan inne i huset. Två personer som också bor i huset lyckades själva ta sig ut och klarade sig oskadda.

Eftersläckningsarbetet pågick fortfarande vid sextiden på morgonen.

– Vi har fem man på plats för eftersläckning och bevakning. Totalt var här fem stationer som arbetade med att släcka branden inatt. En hel del arbete gick åt till livräddning också, säger Roger Larsson, yttre befäl på räddningstjänsten Syd.

Huset, som är en stor villa uppdelad i flera lägenheter, har totalförstörts.

När rökdykare tog sig in i en av lägenheterna påträffades en livlös äldre kvinna.

Fyra bodde i huset

– Den avlidna kvinnan är med största sannolikhet kvinnan som bor i lägenheten där hon hittades, det finns inget som tyder på något annat, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl hos polisen region syd.

Ytterligare två personer som bor i villan lyckades själva ta sig ut oskadda ur det brinnande huset. En fjärde person, som också bodde i villan, var bortrest.

– Totalt bodde fyra personer i huset och vi har pratat med tre av dem. Sen är det den här äldre kvinnan då, som har avlidit, säger Magnus Lefèvre på polisen.

Brandförloppet ska ha varit mycket häftigt och när räddningstjänsten kom till platsen var flera fönster i huset krossade.

– Det känns som att någon eller något har krossat fönstren utifrån. Det var ett oerhört kraftigt brandförlopp, säger Roger Larsson yttre befäl Räddningstjänsten Sydöstra Skåne.

Foto: Mikael Nilsson

Branden under kontroll

Orsaken till branden är okänd och det finns ingen misstänkt.

– Det finns misstanke om mordbrand, Magnus Lefèvre, vakthavande befäl på polisen.

Larmet om branden kom in klockan 23.20 på måndagskvällen. Vid sextiden på morgonen var branden under kontroll men brandkåren arbetade fortfarande med att släcka elden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer