Foto: Mikael Nilsson/SVT

Man ihjälskjuten på Hermodsdal i Malmö – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern fördes till sjukhus efter en skottlossning på Hermodsdal i Malmö på fredagskvällen. Han avled senare av sina skador. Två män, 34 och 50 år gamla, greps, misstänkta för mord.

– De två personerna är nu anhållna, säger Mikael Björk, spaningsledare.

Både mannen som sköts och de två männen som misstänks för mord är kända av polisen sedan tidargare, enligt Mikael Björk.

Mycket folk i rörelse

Flera personer larmade polisen om skottlossning på en parkeringsplats på Docentgatan i stadsdelen Hermodsdal vid klockan 19:53 på fredagskvällen.

Enligt Mikael Nilsson, SVT:s reporter på plats, var det mycket folk i rörelse på platsen.

– Enligt vittnen jag pratat med ska mannen ha blivit attackerad av två gärningsmän, säger han.

Mannen ska enligt Mikael Nilsson ha skadats allvarligt i skottlossningen.

– Man började med hjärt- och lungräddning redan innan polisen var på plats, säger Mikael Nilsson.

Två gripna för mord

Den skottskadade fördes med ambulans till sjukhus, men polisen bekräftade vid midnatt mot lördag att mannen avlidit av sina skador.

Två män, 34 och 50 år gamla, greps i samband med utredningen kring skottlossningen. De är nu gripna misstänkta för mord. Enligt Kvällsposten är de två kända av polisen sedan tidigare. Ett eventuellt motiv saknas dock fortfarande.

– Men vi tror att de båda gripna personerna varit bekanta med offret, säger polisens presstalesperson Calle Persson till Kvällsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.