Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två bostäder i Oxie besköts under helgen. Polisen misstänker att det finns ett samband mellan dåden. Ingen person skadades. Foto: Mikael Nilsson

Man skadad efter skottlossning i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En person skadades efter en skottlossning i Almgården i Malmö på söndagskvällen. Bara timmar senare besköts ytterligare en bostad i Oxie.

Den senare händelsen tycker sig polisen kunna koppla till skjutningen i samma område natten mot söndagen.

Under söndagskvällen och natten inträffade två skottlossningar i Malmö. Den senare kom till polisens kännedom klockan 01.51 efter att boende på en adress i Oxie larmat om höga smällar.

– Vi ryckte ut och påträffade skotthål i de boendes fönsterruta, säger Sara Andersson, presstalesperson på polisregion Syd.

Området spärrades av och en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott drog igång.

Ser ett samband

Under natten till söndagen inträffade ytterligare en skottlossning i Oxie. Dessa skjutningar tycker sig polisen se ett samband mellan då det rör sig om personer som är kända inom den kriminella miljön.

Under måndagsförmiddagen har en person anhållits misstänkt för den ena skjutningen.

Träffades i armen

Det tidigare larmet om skottlossning kom från Almgården vid 22.30-tiden. Området runt bostaden spärrades av och polis hittade snabbt kulhål i en fönsterruta till bostaden. Inuti påträffades även en skadad man. Han fördes med ambulans till sjukhus och händelsen rubriceras som försök till mord.

– Han träffades i armen. Mycket mer vet vi inte om hans tillstånd, säger Sara Andersson, presstalesperson på polisregion Syd.

Ingen har gripits misstänkt för skjutningen som polisen ännu inte kopplat till skotten i Oxie.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen söker spår efter skjutningen i Almgården där en man skadades. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.