Polisens avspärrnings vid Bataljonsvägen i Kristianstad. Foto: Mikael Nilsson

Man död efter skottlossning i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern sköts ihjäl i Kristianstad sent på torsdagskvällen. Två gärningsmän misstänks för dådet men ännu är ingen gripen.

Det var vid 23-tiden på torsdagskvällen som polisen fick in flera larm om höga smällar vid Bataljonsvägen i bostadsområdet Gamlegården i Kristianstad.

På plats hittades en skottskadad man som fördes till sjukhus men som senare avled.

Polisen spärrade av ett större område och man söker nu efter minst två gärningsmän. Ännu har dock ingen person kunnat gripas och polisen är förtegen om den döde är känd av polisen.

Ett antal vittnesförhör har hållits under natten men vad framkommit där är ännu oklart.

”Män i luvor”

De vittnen SVT har talat med berättar om två män i luvor och upp till tio skott.

– Jag såg killarna springa iväg nedför en trappa och mot en parkering. Den ena sprang över en gräsmatta mot ålderdomshemmet och den andra sprang efter. De såg ut att vara i 20-årsåldern och hade luvor på sig, säger en kvinna.

– Jag såg polisens avspärrning och hur de lyste med lampor inne på gården. Det hördes tio skott. Det är ett farligt område, säger en annan kvinna.

– Det hördes 5–10 skott. Vi är vana vid att det skjuts nyårsraketer här, men detta var nått annat, säger en man.

Dörrknackning

Polisens presstalesperson Thomas Johansson berättar att man vill komma i kontakt med vittnen och att det just nu pågår dörrknackning i området.

Under dagen har man också placerat det mobila poliskontoret i Gamlegården.

– Dels för att vara trygghetsskapande men också för att försöka nå vittnen, säger Thomas Johansson.

”Tumultartat”

När polisen kom till Gamlegården på torsdagskvällen hade det samlats folk på platsen.

– De som är först på plats möter både den skadade och vittnen på platsen här och det är ganska tumultartat, sa Ola Sunesson, yttre befäl vid polisen i Kristianstad.

– Det var flera personer som ringde in så vi åkte ut omgående. På väg dit får vi reda på att en person med skottskador påträffats utomhus vid platsen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd.

Avspärrningarna kring brottsplatsen hävdes vid fyratiden på morgonen. Den avlidnes anhöriga har blivit underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.