Polisen spärrade av runt butiken under natten mot fredagen. Flera patruller var kvar på platsen sent in på natten. Foto: Mikael Nilsson

En till sjukhus efter väpnat rån utanför Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En person har förts till sjukhus efter att två maskerade och beväpnade rånare slagit till mot en livsmedelsbutik i Burlöv utanför Malmö.

Larmet kom till polisen klockan 23.08 på torsdagskvällen. Två maskerade personer hade då slagit till mot en mindre livsmedelsbutik i Burlövs kommun utanför Malmö.

– Vi utreder det som grovt rån och dråpförsök, säger Håkan Larsson, yttre befäl polisen södra Skåne.

Enligt polisen var rånarna beväpnade med någon form av stickvapen. De smet från platsen med en okänd summa kontanter, enligt polisen.

När polisen kom till platsen hittades en person med stick- eller skärskador inne i butiken. Personen har förts till sjukhus med oklara skador. Rånarna misstänks därför nu även för dråpförsök.

Butiken har spärrats av och kriminaltekniker ska undersöka lokalen. Polisen rubricerar händelsen som försök till dråp och grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.