Det blev över trettio grader varmt i klassrummen på Engelska skolan på tisdagen i Lund. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Engelska skolan i Lund ställde in lektioner på grund av värmen

Publicerad

På tisdagen blev det över 30 grader varmt i klassrummen högst upp i Internationella Engelska Skolan i Lund. Rektorn fattade beslut om att korta skoldagen och ställde in alla lektioner från klockan 13.

– Det blev bara för varmt för att bedriva någon vettig undervisning nu på eftermiddagen. Folk höll på att smälta bort. Vi har inga fläktar på skolan och ventilationen bygger enbart på frisk luft, säger Per-Ola Olsson, rektor på IES i Lund.

Enligt rektorn började skolan skicka hem elever från klockan 13 och det var endast en till två timmar som skoldagen kortades ned.

– Vi räknar med att kunna bedriva undervisning som vanligt under morgondagen. Då ska det ju bli åska och sedan ska det bli svalare på torsdag. Men idag var det bara för varmt för att kunna tänka, säger rektor Per-Ola Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.