Eurovision song contest äger rum i Malmö mellan den 6 och 11 maj. Foto: JESSICA GOW / TT

Eurovision i Malmö – på dessa platser ska festen hållas

Uppdaterad
Publicerad

För tredje gången ska Malmö i maj agera värd för Eurovision – nu är Malmö stads program för folkfesten klart. Folkets park får en central roll i firandet.

Den stora sångfesten kommer till Malmö i maj när semifinalerna och finalen i Eurovision song contest ska avgöras på Malmö Arena mellan den 6 och 11 maj.

Och Malmö stad har nu presenterat delar av stadens program för värdskapet och hur Malmö kommer att transformeras till en enda stor Eurovisionbubbla.

Eurovision song contest 2024

– Vi i Malmö hoppas kunna välkomna 100 000-tals besökare till vår stad och vi arrangerar den här gemensamma festen tillsammans, säger Karin Karlsson, huvudprojektledare för Malmö stads värdskap, i ett pressmeddelande.

Eurovisionhubbar runt om i stan

Folkets park förvandlas till Eurovision Village, Friisgatan blir Eurovision Street och Malmö Live blir scenen för öppningsceremonin och den avslutande festen.

– Vi ser verkligen fram emot Eurovisionveckan i Malmö. Allt som händer på stan och i Eurovision Village i Folkets Park kompletterar evenemanget på Malmö Arena perfekt, säger Ebba Adielsson, Executive producer Eurovision Song Contest 2024 på SVT.

Det slutgiltiga programmet kommer att presenteras i slutet av mars.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Säkerhetstänkandet nästa år är större än det var 2013, säger ESC-projektledaren Karin Karlsson i klippet. Foto: Johan Dernelius/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet