• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Eleverna måste kunna sjunga trovärdigt på flera språk.

Elever testkör eurovisionbidrag

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen började de uttagna eleverna från Heleneholmsgymnasiet repetitionerna som stand-in artister för bidragen i Eurovision Song Contest.

Under repetitionerna till Eurovision Song Contest ska elever från Heleneholmsgymnasiet vara stand in för de riktiga eurovisionartisterna för att kunna pröva ljud och bild. Och idag var det dags för de att visa stjärnglansen för festivalledningen.

Det 40-tal elever från Helenehomsgymnasiet tränade idag inför fullsatt publik och festivalledningen.

– Det känns faktiskt tryggt, de är så snälla, varma och öppna så det blir inget nervös, säger Veronica Lennefors som framför Spaniens bidrag.

Framför tre länders bidrag

Alexander Ström ska framföra tre olika länders bidrag och menar att det är många bollar i luften. Att följa kamera, ljud och ljus är en utmaning.

– Det är ganska mycket att hålla koll på. Det är lite som att hålla på med musikal och det är lite samma grej att det är dans och sång.

Eftersom att Alexander sjunger med på ett annat språk så måste han lära sig det fonetiskt för att kunna sjunga med.

– Man måste kunna berätta något med det andra språket, även om man inte riktigt vet vad det betyder från början. Vi har fått engagera oss väldigt mycket, avslutar Alexander Ström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.