Det är Frönshult i Löberöd och Friskatorpet i Rinkaby som, enligt ATL, har börjat föda upp wagyu.
– Jag tycker det är spännande med något som är så pass nytt i Sverige, säger Christer Månssson på i Frönshult till tidningen.
För helt nytt är det inte. Först i Skandivaien med den här uppfödningen var Anders Larson i Vimmerby. I övrigt är saluhallar och exklusiva restauranger hänvisade till import.
Wagyuköttet kallas också kobebiff och räknas som ett av världens dyraste kött.
Men efter skräckhistorier om hur de japanska wagyukreaturen föds upp tror många på en efterfrågan för svenskt kött från nötkreatur som har fått beta gräs utomhus.
Wagyukött
Har en högre grad av marmorering, fett inspträngt i köttet, än annat nötkött. Även andelen omättat fett är högre.
I Japan säljs köttet under områdesnamn till mycket högra priser.
Wagyun växer långsammare och slaktas senare än andra nötkreaturraser.
Rasen föds förutom i Japan upp i bland annat Australien, USA, Canada och Scotland.
Källa: Wikipedia