Polisens bombgrupp vid den söndersprängda garageporten under natten till måndagen. Foto: Mikael Nilsson

12-årig flicka skadad efter explosion i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion inträffade vid tvåtiden på måndagsmorgonen i ett fyravåningshus vid Nobeltorget i centrala Malmö. En 12-årig flicka har förts till sjukhus efter att fönster krossats i hennes sovrum.

Larmet kom till polisen vid tvåtiden på natten mot måndagen. En kraftig explosion hade då skett utanför en garageport på Nobelvägen i centrala Malmö. Polisens bombgrupp har kallats in.

– Det var en kraftig detonation, säger Mikael Nilsson, SVT:s utsände på plats.

Flera fönster har krossats i ett flerbostadshus i anslutning till garaget. I bostadshuset skadades en 12-årig flicka efter att fönster krossats i hennes sovrum, berättar en närstående för SVT. Flickan har tagits till sjukhus med skärskador.

– Det var ett mycket snabbt förlopp givetvis, säger Calle Persson, presstalesperson hos polisen.

– Det smäller på en tiondels sekund och den som tänt på ser till att ta sig långt därifrån. Tidpunkten talar också emot att det finns vittnen. Möjligtvis kan någon bil ha passerat på Nobelvägen.

Huset fortsatt avspärrat

Polisen arbetar med att förhöra vittnen på plats. Bombgruppen har lämnat efter att ha konstaterat att inget ytterligare sprängmedel finns på platsen.

Gatorna är öppna för trafik men trottoaren utanför huset är fortsatt avspärrad. Kriminaltekniker kommer under förmiddagen att undersöka området.

Händelsen är rubricerad som allmänfarlig vårdslöshet och vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.