Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sprickor i glaset på entrédörren till ett trapphus i Malmö, där det skett en sprängning under natten. Foto: Mikael Nilsson

Explosion i flerfamiljshus på Värnhem i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En dörr har skadats efter en explosion i ett flerfamiljshus på Värnhem i Malmö. En person ska ha befunnit sig i den aktuella lägenheten.

– Vi är på plats och bistår polisen, säger Joel Johansson, vakthavande befäl på räddningscentralen.

Larmet kom vid halv fyra natten mot torsdag, och explosionen ska ha skett inomhus i trapphuset. Ambulans kallades till platsen, men ingen person ska ha kommit till fysisk skada.

Minst en lägenhetsdörr har skadats och det blev mycket rök i trapphuset enligt SVT:s medarbetare på plats. På entrédörren syns bland annat sprickskador i glaset. Bombtekniker har varit på plats och innergården spärrades av. Vid 5-tiden kom beskedet att det troligen rör sig om en så kallad banger.

Ingen skadades

En person befann sig i lägenheten när explosionen inträffade, men ingen har skadats fysiskt.

– Det är skador på en dörr och även på en hiss på tredje våningen, säger Thomas Paulsson vid polisen till TT.

Boende i övriga lägenheter ombads att hålla sig inne i sina bostäder till en början.

Polisen rubricerar det hela som allmänfarlig ödeläggelse och har haft personal på plats under dagen som en trygghetsskapande åtgärd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.