Polisen på plats på Hårds väg i Rosengård, där en explosion inträffade på en lägenhetsbalkong i ett flerfamiljshus, under tisdagskvällen Foto: Mikael Nilsson

Explosion på balkong på Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade sent på tisdagskvällen på en adress på Rosengård i Malmö. En person befann sig inne i lägenheten när explosionen inträffade.

Det var vid klockan 22.42 som polisen började få telefonsamtal från personer som hade hört en hög smäll på Hårds väg, på Rosengård i Malmö. När polisen kom fram till den aktuella adressen kunde man konstatera att en explosion ägt rum.

Inne i lägenhet, till vilken balkongen hör, fanns en person. Denna person har klarat sig utan fysiska skador. Polisen har i nuläget inga detaljer om vad det är som exploderat på balkongen.

– Det är avspärrat på platsen, tekniker ska dit och göra en undersökning, säger Calle Persson vid polisen region syd till SVT Nyheter, vid midnatt.

Det fanns flera personer i nära anslutning till explosionen när den inträffade, konstaterar polisen.

– Det är ju grannar och så som har varit hemma i det här huset. Så nu pågår vittnesförhör och dörrknackning genomförs i området, säger Calle Persson.

Tidigare skjutningar på samma adress

I slutet av mars förra året avlossades skott mot den drabbade lägenheten, vid två tillfällen på bara några dagar. Polisen undersöker nu om det kan finnas ett eventuellt samband mellan fjolårets händelser på adressen på Hårds väg och tisdagskvällens explosion.

Om det finns någon koppling är i nuläget för tidigt att säga, förklarar Calle Persson vid Skånepolisen.

– Det vet vi inte, och det är ingenting vi hänger upp oss på i det här skedet utan just nu undersöker vi den här händelsen förutsättningslöst, säger han.

Polisen har ingen person misstänkt för något brott i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.