Glassplitter vid entrén till Siriusorden på Rundelsgatan i Malmö Foto: Richard Lööf/SVT

Explosion vid Caroli i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer larmade vid 21-tiden på torsdagskvällen om en kraftig smäll på Rundelsgatan vid Caroli köpcentrum i centrala Malmö.

Explosionen har inträffat till ingången till Siriusorden. Det är ännu oklart vad det är som har detonerat, men glaset till entrédörren har krossats.

– Vittnen talar om att det var en kraftig smäll och en mörk bil har setts lämna platsen, säger SVT Nyheters reporter Richard Lööf som befinner sig på platsen.

Uppgiften om bilen är dock ingenting som polisen kan bekräfta. Inga personer uppges vara skadade.

– Däremot kan jag säga att inga personer har blivit skadade. Vi har också varit inne i huset och konstaterat att ingenting invändigt har förstörts, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.

Lokalerna tillhör Siriusorden som inte har mottagit några hot.

– Det är förfärligt det här, jag har ingen aning om varför det har hänt vid våra lokaler, säger Sven-Eric Ohlsson, medlem av Sirusorden i Malmö.

Strax före kl 22 hävdes avspärrningen av platsen och polisen rubricerar i nuläget ärendet som skadegöresle.

-Det är inte helt klarlagt, men det kan vara en fyrverkeripjäs. Det finns inget som tyder på något grövre brott eller hot mot föreningen, säger Stephan Söderholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.