Strax före midnatt exploderade något vid ett garage till en villa i Sösdala. Foto: Jens Christian

Explosion vid garageuppfart i Hässleholms kommun

Uppdaterad
Publicerad

Strax före midnatt natten mot tisdag larmades polis och räddningstjänst till en bostad i Hässleholms kommun efter att något exploderat på en uppfart till ett hus.

– Nationella bombskyddet kallades dit och det har även gjorts en teknisk undersökning av platsen. Där har vi inte fått några svar på analyserna ännu. Vi har även genomfört dörrknackning i området och söker fler vittnen som kan ha sett eller hört något vid den aktuella adressen runt midnatt, säger Mikael Persson, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Allmänfarlig ödeläggelse

En person befann sig i bostaden men blev inte skadad i samband med explosionen. Däremot blev det skador på en garageport.

– Det är små splitter som kunnat vara en fara för liv och hälsa ifall någon person befunnit sig nära, säger Mikael Persson.

Finns det någon hotbild mot någon i villan?

– Det är för tidigt att säga men vi har material att gå vidare med, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns ännu ingen gripen för gärningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.