Polisen har spärrat av ett område runt trafikskolan under natten. Foto: Anders Magnusson

Sprängladdning exploderade vid trafikskola i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En sprängladdning exploderade utanför en trafikskola i Malmö under natten till lördagen. Utöver entrén till själva trafikskolan har även fönster krossats i bilar på andra sidan gatan, enligt SVT:s fotograf på platsen.

Larmet kom till räddningstjänsten klockan 00.10 natten till lördagen. Entrén till trafikskolan var då söndersprängd samtidigt som bilrutor på andra sidan gatan hade krossats av explosionen, enligt SVT:s medarbetare på platsen.

”Smällde rejält”

Enligt vad polisen skriver på sin hemsida handlar det om en sprängladdning som placerats ut vid trafikskolans entré.

– Det har varit flera uppringare, så det är en indikation på hur stor smällen var, säger Kim Hild, polisens presstalesperson.

Polisen spärrade av området runt trafikskolan. Det rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Bombtekniker har varit på platsen under natten. Avspärrningarna hävdes vid fyratiden.

Ingen hotbild

Enligt Attin finns det inga kriminella kopplingar till trafikskolan. Det ska heller inte finnas någon hotbild mot den.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan var sprängningen så kraftig att även lägenheter ovanför trafikskolan ska ha fått skador. Ingen person ska däremot ha skadats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.