Högt tryck på passtider. Foto: TT

Extraöppet på passexpeditionen i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Lördag den 19 maj kommer passexpeditionen att hålla extraöppet mellan 8:00 och 14:00. Anledningen är att det är så hårt tryck för att få passtider just nu.

Nu på lördag, den 19 maj, kommer passexpeditionen i Malmö att ha extra öppet. Mellan klockan 8:00 och 14:00 är det drop-in på Drottninggatan 18 i Malmö.

– Ta med vatten, var ute i god tid och förbered er på att väntan kan bli lång, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Efterfrågan på passtider är mycket stor just nu i hela landet, enligt polisen.

– Vi gör det här för att försöka beta av köerna och underlätta för de som ska åka iväg någonstans nu, säger Nils Norling.

Han berättar att problemen har en tendens att flytta runt, blir det kö i en kommun så söker folk sig till nästa och så blir köerna stora på flera ställen.

Det har blivit bråk och stök i köer runt om i landet när det varit drop-in-hur tänker ni kring det?

– Det kan bli så när många människor vill samma ska men vi har beredskap för att det här ska bli säkert och ordningssamt, säger Nils Norling.

Han berättar att den som har fått en kölapp också säkert kommer att få hjälp.

– Jag vill också passa på att uppmana människor som får sitt pass på lördag, men har en bokad tid längre fram, att avboka den, säger Nils Norling.

– På så sätt kan trycket minska på passexpeditionerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.