Fågelringmärkning fångar ungdomarnas intresse Foto: Firas Razak

Fågelringmärkning lockar ungdomar från hela landet

Uppdaterad
Publicerad

4 till 8 augusti har Falsterbo fågelstation bjudit in till ringmärkningskurs med syftet att öka intresset för fåglar bland ungdomar.

– Man kan lära sig mycket genom att sätta en ring på en fågel. Man får mycket information om hur de rör sig och flyttar och andra saker genom att kolla på deras vingar och fjädrar, säger deltagaren Tyra Jakobsson.

Det är åtta platser på kursen och de gick till ungdomar från hela landet. Kursen är helt kostnadsfri för deltagarna tack vare bland annat stöd från Birdlife Sverige.

– De ungdomarna vi har nu är fantastiskt duktiga på att hantera fåglarna och tänka på fåglarnas bästa hela tiden, säger kursansvarig Ola Svensson.

Det är andra året i rad ringmärkningskursen är igång och den är ett treårigt projekt.

– Det är 16 intresserade personer som anmält sig i år men vi har bara åtta platser. Vi har reserver till nästa år redan, säger Ola Svensson med ett leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.