Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Falsterbo Horse Show planeras att genomföras i sommar men planerna kan komma att ändras, enligt arrangören. Foto: Filip Durefelt

Falsterbo Horse Show planerar 100-års firande

Uppdaterad
Publicerad
Flera evenemang i Skåne har fått ställas in eller skjutas upp på grund av coronakrisen. Falsterbo Horse Show planerar däremot att genomföra sina tävlingar.
– Vi följer situationen precis som alla andra, säger Jana Wannius, tävlingsledare för Falsterbo Horse Show.

Falsterbo Horse Show fyller 100 år och arrangörerna, sliter som många andra, med frågan om de ska kunna genomföra sitt evenemang. Planen är att tävlingar och kringarrangemang ska genomföras 4–12 juli Falsterbo. 

– Vi arbetar på som om evenemanget kommer att äga rum. Man får helt enkelt hoppas på det bästa och förbereda sig på det värsta, säger Jana Wannius.

Mycket pengar står på spel

Vellinge kommun är en av sponsorerna. Kommunalrådet Carina Wutzler (M) tror att det kommer bli svårt att genomföra evenemanget. Falsterbo Horse Show får 100 000 kronor i bidrag från kommunen under förutsättning att det blir ett evenemang.

– Man måste vara realist. Som det ser ut just nu, ser det väldigt svårt ut att genomföra, säger Carina Wutzler.

I år firar Falsterbo Horse Show 100 år. Ett slutgiltigt beslut om tävlingarna kommer att genomföras eller inte kommer i början av juni.

– Det skulle vara väldigt dåligt för svensk elitidrott om tävlingarna inte kan hållas. Många ryttare och ägare har sett framemot att få tävla i Falsterbo, säger Jana Wannius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer