Familj tog tag i sportlovstipsen

Uppdaterad
Publicerad

Det är ju sportlovsvecka nu, något som kan orsaka stor prestationsångest hos alla föräldrar som vill aktivera sina barn. Å det här vill familjen Olsson-Lilja i Höör ändra på – de har byggt en hemsida med tips på aktiviteter i hela Skåne.

Hos familjen Olsson-Lilja i Höör har pappa Kristian Olsson helt suddat ut det prestigefyllda i att åka på utflykt, och tycker att det mest väsentliga är att man kommer iväg.

– Det är lätt att det blir prestation med en utflykt. Man ska vara den perfekta familjen och ha den perfekta maten, säger han.

Men idag ska familjen till Fulltofta Naturcentrum på halvdagsutflykt, och skinkmackor och varm choklad duger som matsäck.

Sönerna Samuel och Theodor, åtta och elva år, tycker att det är kul att vara hemma och ta det lugnt framför datorn, men följer ändå med och testar på sportlovsaktiviteter.

– Det svåra är att få ungarna ur soffan, säger Kristian Olsson.

En av anledningarna till dagens utflykt är att Kristian och hans fru Karin startat en hemsida där de samlar tips på de bästa utflyktsplatserna runtom i Skåne. Då och då händer det att hela familjen får agera testpatrull för att se vilka resmål som är värda att rekommendera till andra barnfamiljer.

Vad blir då utvärderingen av dagens aktivitet?

– Man kan ju göra det ifall man inte har nåt bättre för sig att göra, sammanfattarTheodor Lilja.

HÄR hittar du familjens hemsida ”Utflykt Skåne”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.