Fem män greps på onsdagen i ett tillslag på olika privata adresser och företag. Tillslagen skedde i Köpenhamn och i södra Sverige. Foto: Johan Nilsson/TT

Fem gripna misstänkta för omfattande momsfusk och skattebedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

Köpenhamnspolisen har under onsdagen gripit personer i både Köpenhamn och Malmö misstänkta för moms- och skattefusk. Detta efter en längre tids utredning.

Fem män som är hemmahörande i Danmark greps i ett tillslag på olika privata adresser och företag. Tillslagen skedde i Köpenhamn och i Malmö. Männen är misstänkta för omfattande skattefusk på tiotals miljoner kronor.

Den omfattande utredningen och dagens tillslag är ett samarbete mellan bland annat Köpenhamnspolisen och den svenska polisen.

Fler personer kan komma att anhållas

Häktningsförhandling sker senare i dag för tre av de fyra män som greps i Köpenhamn. Den person som greps i Malmö kommer att begäras utlämnad.

– Vi har dessvärre stor erfarenhet av denna typ av organiserad ekonomisk brottslighet. Dessa kriminella skapar komplicerade företagsstrukturer, i syfte att svindla statskassan, säger Peter Reisz, vice polisinspektör vid Köpenhamnspolisen, i ett pressmeddelande.

Enligt polisen återstår ett betydande utredningsarbete och Köpenhamnspolisen utesluter därför inte att fler personer kan komma att anhållas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer