Varning för starka bilder! Kvinnan slås till marken av en man i centrala Malmö. Foto: Efterlyst

Filmade när kvinna slogs ner i Malmö – polisen har identifierat gärningsmannen

Uppdaterad
Publicerad

Malmöpolisen har nu identifierat den man som helt oprovocerat anfaller en kvinna och slår ner henne på en gata i Malmö. Det står också klart att händelsen inträffade för över ett år sedan. Den misshandlade kvinnan gjorde då en polisanmälan, som lades ner i brist på bevis.

Filmklippet har spridits på sociala medier och har blivit omskrivet även i internationella medier. Polisen hittade klippet i en så kallad telefontömning för ett par veckor sedan. Personen vars telefon tömdes är inte misstänkt i misshandelsfallet utan hade fått klippet skickat till sig. Filmklippet visades sedan av TV3:s Efterlyst och därefter har tipsen strömmat in.

– En kvinna hörde av sig och säger sig vara den person som attackerades i klippet, säger Hanna Hagberg, förundersökningsledare på Malmöpolisen.

Kvinnan ska höras tillsammans med ett målsägarbiträde inom kort. Kvinnan gjorde en anmälan i samband med överfallet, men den lades ner.

Misstänkt gärningsman ska höras

Polisen har också en klar bild av vem som det är som utför själva misshandeln.

– Vi känner igen honom. Han är skäligen misstänkt för misshandel och ska också höras inom kort, säger Hanna Hagberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.