Fyra bilar var under söndagen inblandade i en trafikolycka på E22:an söder om Lund. Foto: Mikael Nilsson

Flera bilar i olycka på E22 utanför Lund

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka mellan flera bilar inträffade vid lunchtid på E22:an i höjd med Hjärup. Vägen var avstängd i cirka en och en halv timme i södergående riktning.

Det var strax innan 12 som fyra bilar var inblandade i en krock på E22:an mellan trafikplats Kronetorp och Lund Södra. Initialt rörde det sig om en frontalkrock mellan två bilar, men det är ännu oklart hur resten av händelseförloppet har sett ut, enligt SOS Alarm.

I nuläget verkar ingen person ha fått allvarliga skador i olyckan.

I samband med olyckan stängdes E22:an av i riktning mot Malmö. Vid klockan 13.30 kom besked från Trafikverket om att vägsträckan åter var öppen för trafik.

Enligt polisen ska händelsen utredas.

– Det finns ingen omedelbar brottsmisstanke, men det kommer att bli en utredning för att se om det är någon av bilarna som har agerat fel, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.