Flera bränder i centrala Malmö – bilar förstörda

Uppdaterad
Publicerad

Under tidiga söndagsmorgonen brann det på flera platser i centrala Malmö. Bland annat förstördes sex bilar. Polisen misstänker att samtliga bränder är anlagda.

Larmet om den första bilbranden kom strax före klockan fyra på morgonen. Då upptäckte en patrullerande polispatrull en brinnande bil på Regementsgatan i höjd med Borgarskolan.

En kort stund därefter, klockan 04.07, kom larm om nästa brand. Den här gången var det flera bilar på Roskildevägen som brann. Enligt polisen förstördes totalt fem bilar på platsen.

Enligt Sydsvenskan rann bränsle från en av bilarna ut på marken och hotade att förstöra ytterligare fordon innan räddningstjänsten fick kontroll på branden.

Ungdomar sågs tända eld

Strax före klockan sex på söndagsmorgonen sågs en grupp ungdomar på Regementsgatan, vid korsningen med Skvadronsgatan, tända eld på något vid en busskur. Branden, i en papperskorg, kunde släckas av polisen.

Fyra misstänkta, samtliga barn i åldrarna 12-14 år, stoppades av polisen i närheten. De fördes hem till sina vårdnadshavare och de sociala myndigheterna kommer att kontaktas.

Samtliga bränder rubriceras av polisen som skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.