Polisen har spärrat av ett stort område i väntan på bombteknikerna efter explosionen. Foto: Mikael Nilsson

En skadad efter explosion i Malmö – skottlossning mot samma hus nyligen

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion inträffade vid en lägenhet i flerbostadshus på Högaholm i södra Malmö. En person, som inte ska ha någon koppling till lägenheten, har skadats.

– Man betraktar det som stora skador på fastigheten, säger Rickard Lundqvist presstalesperson vid polisen.

Larmet kom till polisen klockan 22.16 på tisdagskvällen.

Flera personer hörde då en kraftig explosion på Högaholm i Malmö. När polisen kom fram till platsen konstaterades att det var stora skador i en lägenhet på den nedersta våningen i ett flerbostadshus – och på fastigheter runtomkring.

– En lägenhet på bottenvåningen har stora skador. Fasaden på intilliggande fastighet och fönster har också skador, säger Rickard Lundqvist presstalesperson vid polisen.

Skottlossning dagen innan

Enligt polisen har de fått in en anmälan om skottlossning dagen innan explosionen på en adress som är i samma trappuppgång.

– Boende har noterat skottskador i fönstren men inte i samma lägenhet där det har exploderat. Vi tittar på ett samband mellan de båda, säger Nils Norling presstalesperson hos polisen.

Finns det någon misstänkt?

– Vi har inte frihetsberövat någon. Sen är det för tidigt för att säga om vi har någon misstänkt . Men nu tittar vi efter en hotbild, säger Nils Norling.

En skadad på glassplitter

En person skadades i explosionen – men enligt polisen ska det eventuella dådet inte ha varit riktat mot just den personen.

– Det är en person som har en mindre lindrig skärskada av splitter och som inte har någon koppling till aktuell lägenhet.

Hela trappuppgången fick evakueras under natten i väntan på besked från bombteknikerna om huset var säkert eller inte. Under onsdagsmorgonen meddelade polisen att samtliga boende har fått återvända.

– Det var en säkerhetsåtgärd, säger Rickard Lundqvist presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.