Enligt Håkan Persson, kommunpolis i Lomma kommun, är flera personer misstänkta för olaga frihetsberövande, grov misshandel och grovt narkotikabrott. Foto: Johan Dernelius

Man hölls inlåst och misshandlades – sju anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man misshandlades grovt och hölls inlåst i ett hus i Lomma kommun under torsdagen. Sju personer greps misstänkta för olaga frihetsberövande, grov misshandel och grovt narkotikabrott.

Mannen larmade själv polisen som snart kunde anlända till huset där händelsen ska ha inträffat i Lomma kommun. När polis kom till platsen kunde de gripna sju personer, fyra män och tre kvinnor.

– Mannen ska ha blivit slagen i huvudet och under hot inte fått lämna platsen, säger Håkan Persson, kommunpolis i Lomma kommun.

Mannen hade allvarliga skador och fick föras med ambulans till sjukhus.

I huset där misshandeln skett hittade polis även en stor mängd narkotika.

De sju misstänkta gärningsmännen satt alla anhållna i Lund och misstänks för olaga frihetsberövande, grov misshandel och grovt narkotikabrott.

Vid 12.30-tiden på fredagseftermiddagen hade fyra personer blivit släppta, två män och två kvinnor. Det är oklart om de personerna fortfarande är misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.